Akademia Małego Kuchcika w klasie 1c i 2b
Uczniowie klas 1c i 2b wzięli udział w niezwykłych warsztatach kuchni molekularnej powadzonych przez Akademię Małego Kuchcika Dzieci poznały kilka ciekawostek na temat gotowania molekularnego: ciekły azot ma temperaturę -200°C i działa jak zamrażarka na produkty, które się do niego wkłada. Dzieci jak zaczarowane obserwowały doświadczenia i eksperymenty m.in. eksperyment z napompowanym balonem, który kurczył się po włożeniu do miski z azotem i wracał do pierwotnej postaci po wyjęciu.
Uczniowie mieli okazję skosztować dymiących soczków jabłkowych, owocowych sorbetów oraz smoczych chrupków. Radość dzieci dosłownie malowała się na ich twarzach.
https://sp8.siedlce.pl/index.php/ostatnio-dodano/46-aktualnosci/1305-akademia-malego-kuchcika-w-klasie-1c-i-2b#sigFreeId2da38fcc47